Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Διλήμματα...

Αυτές τις ημέρες έχω ακούσει πολλές λογικές φωνές που λένε ότι πρέπει να είμαστε πραγματιστές και να ψηφίσουμε ανάμεσα στις επιλογές που έχουμε. Θα πω κάτι που είχα ακούσει αρκετά μικρότερος και με σημάδεψε. Δεν θα πω ποιανού είναι, γιατί ομολογώ ότι δεν γνωρίζω:

"Η πρόοδος/εξέλιξη μπορεί να έρθει μόνο από τους κάπως τρελλούς. Οι λογικοί προσαρμόζονται στην γύρω από αυτούς πραγματικότητα. Οι τρελλοί προσαρμόζουν την πραγματικότητα στα δικά τους μέτρα και την εξελίσσουν!"

Μην κλείνεστε στα στενά όρια τα οποία σας βάζουν. Μετατρέψτε τα όρια έτσι ώστε να ζούμε όλοι καλύτερα. Μην κλείνεστε στα διλήμματα του σήμερα. Προετοιμάστε το αύριο. Μην κολλάτε στις μεθαυριανές εκλογές. Δημιουργήστε τα κόμματα/τις εκλογές/τις επιλογές ανάμεσα στις οποίες θέλετε να επιλέξετε. Επιλέξτε το τι σας προβληματίζει. ΞΕΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ! Μας έχουν κλείσει σε ψευτοδιλήμματα και οι λογικοί μας λένε ότι το δίλλημα είναι υπαρκτό! Μας βάζουν να επιλέξουμε τι χρώμα θα βάψουμε την πόρτα, μπλε, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, ή λευκό. Και στην πρώτη ψηφοφορία βγήκαν το μπλέ και το πράσινο επικρατέστερα και τώρα μας βάζουνε να επιλέξουμε ανάμεσα στα δύο. Τη στιγμή που το σπίτι βουλιάζει μέσα στο χώμα και πρέπει επειγόντως να του βάλουμε θεμέλια.

Ακόμη και εάν το πρόβλημα ήταν αυτό, ποτέ δεν πίστεψα ότι υπάρχουν μόνο δύο λύσεις. Είναι γεγονός του κόσμου μας ότι όταν σε ένα πρόβλημα υπάρχουν δύο λύσεις τότε α) σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις και β) μπορούμε πάντα να αλλάξουμε το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: