Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Ξεκίνημα.

Το ξεκίνημα αυτού του ιστολογίου το παίδευα πολύ καιρό στο μυαλό μου. Είναι πολύ διαφορετικό να συζητάς με φίλους σου κάποια πράγματα, ή να τους δίνεις συμβουλές πάνω σε θέματα που έχεις εμπειρία, από το να ξεκινάς να τα γράφεις. Μεγάλο το κοινό (ελπίζω), μεγάλη η ανταπόκριση και μεγάλη η ξεφτίλα σε λάθος χειρισμούς.

Θα ξεκινήσω αποποιούμενος το αλάθητο και ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη για όποια λάθη υπάρξουν στο μέλλον εδώ. Για οτιδήποτε δείτε και πιστεύετε ότι είναι λάθος είμαι ανοιχτός σε συζήτηση.

Επίσης θα ήθελα να δηλώσω ότι τα περισσότερα από αυτά που θα δείτε εδώ δεν θα είναι απαραίτητα πρωτότυπη δουλειά, αλλά θα είναι αναδημοσίευση. Αυτό θα γίνει εσκεμένα, μια που δεν είναι σκοπός μου να παρουσιάσω μια δουλειά εδώ ως πρωτότυπη εργασία. Ο σκοπός μου είναι να αφυπνίσω όσο μπορώ περισσότερους και να τους παρασύρω σε μια ζωή που θα βοηθήσει λιγάκι παραπάνω το περιβάλλον. Δεν έχω καμμία αυταπάτη ότι θα κάνω τη μεγάλη διαφορά. Με νοιάζει να βάλω ένα πετραδάκι σε αυτά που βάζουν όλοι αυτοί που προσπαθούν να μη διαταραχθεί μια ώρα αρχύτερα η ασταθής περιβαλλοντική ισορροπία.

Τώρα τα κακά νέα (λες και αυτά ήταν καλά): δεν έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας. Το περιβάλλον καθημερινά περνάει σε μια νέα φάση (=ισορροπία) και η καθεμιά είναι και χειρότερη για εμάς από την προηγούμενη. Μην αυταπατάσθε: το περιβάλλον τελικά θα επιζήσει. Αφού μας αδειάσει σε κάποιον σκουπιδότοπο, θα ξαναρχίσει από την αρχή με κάποια άλλα νέα είδη.

Τα χειρότερα νέα: για να βοηθήσουμε το περιβάλλον (και συνεπώς εμάς) θα πρέπει να δουλέψουμε, ή να ξοδέψουμε. Τίποτα που αξίζει δεν έρχεται δωρεάν και χωρίς κόπο. Κοινοτυπίες; Ναι. Εάν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο, είσαστε ευπρόσδεκτοι. Και πριν μου πει κάποιος ότι μπορούμε να αράξουμε και να αφήσουμε την τούρτα να πέσει στη μούρη των επόμενων από εμάς (των παιδιών μας δηλαδή) να σας ενημερώσω ότι χάσαμε: αυτό το έκαναν οι γονείς μας. Εμάς δεν μας παίρνει. Η τούρτα έφτασε και δεν είναι σαντυγί. Είναι πολύ πιθανό το βασικό μας υλικό για ενέργεια (πετρέλαιο) να εκλείψει εντελώς στα επόμενα 50 χρόνια. Δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά αποθέματά του, γιατί κανείς από αυτούς που το έχουν δεν θέλει να μας πει. Για τους λόγους τους.

Ελπίζω ότι αυτό το blog θα πάει καλά. Και ότι θα το αγαπήσετε. Οι συμβουλές που θα παρουσιαστούν εδώ μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσουν και την τσέπη σας. Σε πολλές όμως περιπτώσεις θα προτείνω λύσεις που θα βάλετε τα λεφτά ή την εργασία μπροστά και θα τα πάρετε πίσω αργότερα... και ίσως όχι όλα. Μην το δείτε σαν χαμένα χρήματα: δείτε το σαν την μοναδική περίπτωση που θα μπορέσετε να αγοράσετε το άπιαστο: λίγο χρόνο.

7 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Έξοχα!!!

Περιμένουμε δείγμα γραφής!!!

Ελπίζω φυσικά να μην ενοχλείσαι που θα είμαι το πνεύμα αντιλογίας του blog τουτουνού, πνεύμα αμφισβήτησης από κούνια βλέπεις είμαι, επαναστάτης μέχρι να φάω σφαλιάρα και να πέσω μα πάλι απ' την αρχή στο βωμό της λογικής και της ελευθερίας! (τι λέω πάλι!!!).

Το Περιβάλλον Βάλλεται. Βάλε Μύθο!!! (slogan)(τα πνευματικά δικαιώματα θα τα πληρωθώ εννοείται!). :ΡΡΡ

Καλή Αρχή! :)))

Aggelos Spyrou είπε...

Κοίτα να δεις επιτυχία!!! Έχεις κι όλας δύο σχόλια!!! :)

Μιλ1 είπε...

ΜΥΘΕ ΜΟΥ!!!
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!

Αγγελε Σπύρου σε καλώ να συνετιστείς και να ακολουθήσεις τις συμβουλές του Μύθου γιατί -στο λέω από πρώτο χέρι- πιάνουν! Μπορεί στο περιβάλλον να μην βλέπεις άμεσα τα αποτελέσματα, αλλά στην τσέπη σου θα τα δεις πιο σύντομα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλορίζικο!!!

Εσύ για να δημοσιεύεις έχεις συλλέξει τις πληροφορίες σου. Για ποιό λόγο να σου "επιτεθούμε". Κανείς δε γεννήθηκε παντογνώστης. Μέσα από τον καλοπροαίρετο και ειλικρινή διάλογο βρίσκονται λύσεις για τα πάντα.


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Μύθος είπε...

Καλώς τον Aggelo που μας έκανε και ποδαρικό (δις).

Πιστεύω ότι θα γουστάρεις εδώ πέρα... Θα χρειαστώ να σε ρωτήσω και μερικά πράγματα που άπτονται της ειδικότητός σου!

Άντε, και εξωτερικό συνεργάτη θασε κάνω...!

Μύθος είπε...

Thanks Loulouka! Smoutches!

Μύθος είπε...

Καλώς και την γλαρένια μας! Ελπίζω να βρείτε και κάτι χρήσιμο εδώ.